Portfolio

Een greep uit het portfolio van diverse projecten van Kroonen Bouwadvies!

Dordrecht – aanbouw woonhuis

De bewoners wonen al geruime tijd naar tevredenheid in hun woning. Graag wilden ze hun woongenot vergroten door een aanbouw. Kroonen Bouwadvies heeft het bouwkundig- en constructief tekenwerk verzorgd, inclusief de technische omschrijving. Aan de hand van deze stukken heeft Kroonen Bouwadvies offertes aangevraagd bij diverse aannemers. Na een offertevergelijk heeft Kroonen Bouwadvies de meeste interessante aanbieder voorgelegd. De bewoners hebben aan de hand van dit advies de opdracht aan de aannemer gegeven. Vanaf de zomer van 2020 geniet dit gezin van de extra ruimte die de verbouwing heeft opleverd.

Dordrecht – aanbouw woonhuis
Een fraaie hoekwoning is het al, maar de wensen van dit jonge stel reiken verder: meer ruimte door het realiseren van een aanbouw aan de zijgevel. Door tijdsdruk in verband met verkoop huidige woning was snelheid gewenst. Kroonen Bouwadvies heeft geadviseerd een bouwteam te vormen, zodat de geselecteerde aannemer tijd kon reserveren voor het uitvoeren van het werk. Gezamenlijk is invulling gegeven aan het ontwerp, rekening houdend met het beschikbare budget. Kroonen Bouwadvies heeft het bouwkundig- en constructief tekenwerk verzorgd, inclusief de technische omschrijving. De verbouwing vindt in de zomer van 2020 plaats.

Breda – opleveringskeuring

Geen verbouwing, maar een frisse start in een nieuw huis. De trotse eigenaren vroegen Kroonen Bouwadvies de opleveringskeuring van hun splinternieuwe huis te doen.

Dordrecht – verbouw woonhuis
Op een prachtige plek in het centrum van Dordrecht willen deze bewoners hun huis grondig aanpakken. En wat zijn ze zelf al hard aan de slag gegaan. Met een eigen moodboard gaven zij hun wensen en zelfs de beoogde sfeer aan. Een entresol is de wens en geeft hen meer ruimte in de woning.  Kroonen Bouwadvies verzorgt het tekenwerk en offerteaanvraag- en vergelijk en zal de meest interessante offerte voorleggen aan de bewoners.

Dordrecht – verbouw woonhuis

Na 15 jaar vonden de bewoners het tijd om hun woning te moderniseren. Op het wensenlijstje: het vervangen van de gevelkozijnen en de dakkapel aan de achterzijde en het laten plaatsen van een dakkapel op de voorkant. Aan de binnenkant: een nieuwe keuken, nieuwe badkamer en nieuw toilet. Kroonen Bouwadvies heeft de technische omschrijving en de aanvraag van de vergunning verzorgd. Aan de hand van de technische omschrijving heeft Kroonen Bouwadvies offertes aangevraagd bij diverse aannemers. Na een offertevergelijk heeft Kroonen Bouwadvies de meeste interessante aanbieder voorgelegd. De bewoners hebben aan de hand van dit advies de opdracht aan de aannemer gegeven. Sinds het voorjaar van 2020 genieten de bewoners na deze metamorfose opnieuw van hun prachtige woning.

Etten-Leur – aanbouw en verbouw woonhuis
Van gedateerd en krap naar een prachtige en ruime vrijstaande woning. De nieuwe  bewoners vielen op het ruime perceel en de mogelijkheden die het pand bood. Kroonen Bouwadvies heeft de  technische omschrijving en de werktekeningen verzorgd. Aan de hand van de stukken heeft Kroonen Bouwadvies offertes aangevraagd bij diverse aannemers. Na een offertevergelijk heeft Kroonen Bouwadvies de meeste interessante aanbieders voorgelegd. Na een intensieve verbouwing woont het gezin sinds het najaar 2019 in een zeer fraaie en moderne woning.

Dordrecht – nieuwbouw tuinkas en loods
Voor een zorgboerderij in Dordrecht heeft Kroonen Bouwadvies tekenwerk en vergunningsaanvraag voor een nieuwe tuinkas op zich genomen. Ook staat er een nieuwe loods op het terrein. Het bouwkundig en constructief tekenwerk voor deze loods heeft Kroonen Bouwadvies verzorgd.

Dordrecht – balkonrenovatie
Het betonnen balkon verkeerde in slechte staat en moest gerenoveerd worden. Tevens moest de boven- en onderzijde netjes afgewerkt worden en een trap geplaatst worden. Een redelijk bijzondere klus met veel verschillende disciplines. Kroonen Bouwadvies heeft een advies uitgebracht en meerdere aannemers geselecteerd voor een prijsopgave. De meest interessante aanbieder is het werk gegund.

Dordrecht – nieuwbouw 2 woningen
Twee families die samen op één stuk grond twee woningen willen realiseren. De architect leverde een prachtig ontwerp en de vergunning was binnen. Maar dan…. Samen met de kopers heeft Kroonen Bouwadvies de tekeningen van de architect aangevuld met een technische omschrijving en hiermee bij verschillende aannemers offertes opgevraagd. Deze offertes heeft Kroonen Bouwadvies vervolgens vergeleken en samen met de klant de meest interessante aanbieder geselecteerd. De woningen worden in het laatste kwartaal van 2020 opgeleverd.

Krimpen aan den IJssel – vervangen gevelkozijnen meerdere woningen
Voor de VVE van een woonblok heeft Kroonen Bouwadvies bij verschillende aannemers offertes opgevraagd. Na vergelijk is de meest interessante aanbieder geselecteerd.

Dordrecht – dakopbouw
Voor dit project is het schetsontwerp van de architect uitgewerkt tot werktekeningen en is een technische omschrijving opgesteld.

Nieuw Lekkerland – serre
Om extra leefruimte te krijgen, kozen deze bewoners voor een serre in plaats van een aanbouw. Voor deze klus verzorgde Kroonen Bouwadvies het tekenwerk.

Dordrecht – vergunning reeds gerealiseerde dakkapellen
De klant heeft zelf dakkapellen geplaatst. Na protest van buren heeft de gemeente een controle uitgevoerd en bleken de werkzaamheden vergunningplichtig te zijn. Kroonen Bouwadvies heeft daarom tekeningen gemaakt en een vergunning aangevraagd. Uitgangspunt hierbij was om met minimale aanpassingen alsnog een vergunning te verkrijgen. Na een aantal kleine aanpassingen aan de dakkapellen voldoet het nu wel aan de vergunningscriteria.

Doorn – verbouwing en aanbouw
In de prachtige omgeving van de Utrechtse Heuvelrug vonden deze kopers een prachtige twee-onder-een-kap. Kroonen Bouwadvies mocht het tekenwerk en de technische omschrijving van de bestaande woning en de nieuw te plaatsen aanbouw verzorgen. De oppervlakte van de aanbouw maakte dit project vergunningsplichtig. Ook voor de dakkapel aan de voorzijde was een vergunning noodzakelijk.

Met het tekenwerk en de technische omschrijving heeft Kroonen Bouwadvies bij verschillende aannemers offertes opgevraagd. Na offertevergelijk is samen met de klant de meest interessante aanbieder geselecteerd.

Zundert – bouwkundige keuring
Voor een prachtige tweekapper in het buitengebied van Zundert heeft Kroonen Bouwadvies een bouwkundige keuring uitgevoerd, inclusief rapportage voor de financiering en taxateur.

Dordrecht – dakkapellen en bouwkundige keuring
Na aankoop van een nieuwe woning door deze klanten heeft Kroonen Bouwadvies de raming en de bouwkundige keuring uitgevoerd, inclusief rapport voor de financiering en taxateur. Voor de gewenste verbouwing leverde Kroonen Bouwadvies het tekenwerk en de technische omschrijving voor aanvraag aannemers.

Delfgauw

Een fraaie dakopbouw in Delfgauw. Kroonen Bouwadvies verzorgde het tekenwerk, technische omschrijving en de aanvraag van de omgevingsvergunning. Met deze stukken is de aannemer gezocht. Na offertevergelijk is samen met de klant de meest interessante aanbieder geselecteerd.